ПВК “Вагнер” припиняє заколот і розвертає колони — Пригожин

7:42

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Ватажок ПВК “Вагнер” Євген Пригожин підтвердив, що “вагнерівці” припиняють заколот і колони більше не прямують до Москви, а будуть повертатись до місць дислокації у польові табори.

Про це ідеться у заяві Пригожина в Телеграмі. За його словами, зараз “настав момент, коли кров (бійців ПВК) може пролитись”.

“ПВК “Вагнер хотіли розформувати. Ми вийшли 23 червня на “марш справедливості”, за добу ми пройшли не доходячи 200 км до Москви, за цей час ми не пролили жодної краплі крові наших бійців. Зараз настав той момент, коли кров може пролитися, тому. Розуміючи всю відповідальність за те, що буде пролито російську кров з однієї зі сторін, ми розвертаємо свої колони та йдемо у зворотному напрямку до польових таборів згідно з планом”, — заявив він.

Раніше про те, що Пригожин погодився припинити заколот повідомила пресслужба президента Білорусі Лукашенка.

Таким чином “бунт” “вагнерівців” тривав близько доби.

Увечері 23 червня глава ПВК “Вагнер” Євген Пригожин заявив, що війська Міноборони Росії вдарили по місцю дислокації “вагнерівців” і там нібито загинуло багато найманців. Він анонсував “марш справедливості”, додав, що “вагнерівців” 25 тисяч і вони ідуть “розбиратись”. А також закликав всіх, хто хоче “заканчівать бєзпрєдєл”, долучатись до “маршу”.

Міноборони РФ назвало заяву про обстріл “вагнерівців” “інформаційною провокацією”, водночас проти Пригожина порушили кримінальне провадження за фактом “організації військового заколоту”.

Уранці 24 червня президент РФ Путін у відеозверненні заявив, що Збройні сили Росії отримали наказ ліквідувати “заколотників” і назвав події “ударом в спину”Переговори з Пригожиним вів Лукашенко, заявили в його пресслужбі.