Триває прийом поетичних творів на здобуття премії ім. Дмитра Кременя

1:28

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Цього року, який оголошено Роком пам’яті Дмитра Кременя (1953-2019) – поета, Шевченківського лауреата, заснована літературна премія його імені. Триває прийом поетичних творів на здобуття цієї премії – до 1 липня 2023 року. 

Засновниками Премії є: родина Дмитра Кременя та Довжанська територіальна громада Закарпатської області, за сприяння Національної спілки письменників України.

2023 року ця престижна премія європейського рівня в Україні буде вручатися вперше. В подальшому – буде присуджуватись щорічно до дня народження  Дмитра Кременя – 21 серпня – громадянам України на конкурсних засадах за кращу поетичну книгу українською мовою.

Грошова частина Премії виплачується переможцю у розмірі (100) сто тисяч гривень.

На здобуття Премії висуваються нові оригінальні книги авторів, видані протягом останніх трьох років. Щороку присуджується тільки одна премія. Автор може подати на премію лише одну книгу.

Пропозиції щодо претендентів на здобуття Премії подаються до Оргкомітету творчими спілками, літературними об’єднаннями, національно-просвітницькими товариствами, редакціями періодичних видань, видавництвами, громадськими організаціями у сфері літератури. Автор може податися на премію самостійно.