Каховська ГЕС повністю зруйнована і не підлягає відновленню, – «Укргідроенерго»

9:46

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Каховська гідроелектростанція не підлягає відновленню після підриву російсько-окупаційними військами у ніч проти 6 червня. Внаслідок підриву машинної зали зсередини ГЕС повністю зруйновано.
Про це повідомили в «Укргідроенерго», пише Громадське.

За попереднім прогнозом очікується спрацювання водосховища впродовж наступних чотирьох днів. Станом на 9:00 6 червня рівень води в Каховському водосховищі стрімко знижується, розпочалась евакуація населення з потенційних районів затоплення.

А ще там вказують, що неконтрольоване зниження рівня водосховища є додатковою загрозою для тимчасово окупованої Запорізької АЕС. Вода з Каховського водосховища необхідна для того, щоб станція отримувала підживлення для конденсаторів турбін і систем безпеки ЗАЕС.

Зараз станційний ставок-охолоджувач наповнений. Український персонал ЗАЕС моніторить усі показники.

Тим часом, як нагадують в «Укргідроенерго», президент Володимир Зеленський скликав Раду національної безпеки та оборони України.

«”Укргідроенерго” наразі продовжує аналізувати ситуацію, наші фахівці працюють над уточненням масштабів руйнування, швидкості та обсягів води. Інформація оновлюватиметься», — додали там.