На Миколаївщині батьки можуть обирати форму навчання для дітей у школах

11:37

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Школьники спустились в укрытие во время воздушной тревоги в общеобразовательной школе села Михайловка-Рубежовка недалеко от Ирпеня (Киевская обл.), 16 сентября 2022 года. Фото Ратынский Вячеслав / УНИАН

Станом на 16 квітня на Миколаївщині дев’ять шкіл працюють в очному режимі, 43 — у змішаному. Батьки мають право обирати форму навчання для дітей.

Про це  Суспільному розповіла директорка департаменту освіти і науки Миколаївської обласної військової адміністрації Алла Веліховська.

За словами Алли Веліховської, аби заклад мав змогу розпочати навчальний процес, він повинен відповідати нормам.

“Щоб почати навчальний процес, заклад має мати ряд допусків. Перший і головний — мати відповідні укриття, які відповідатимуть певним нормам. У нас заключено ряд договорів. Нам активно допомагають донори. І держава відпускає субвенцію 110 мільйонів для Миколаївщини, щоб підготувати укриття”, — сказала директорка департаменту освіти і науки.

Станом на 16 квітня триває процес відновлення пошкоджених шкіл.

“Донори оглянули такі заклади, з травня  розпочнеться процес їхнього відновлення. У громадах на зараз великі школи беруть на себе основні функції і стають опорними закладами”, — розповіла Алла Веліховська.

Також закладається освітня субвенція на придбання шкільних автобусів. За словами Веліховської, потреба Миколаївщини складає 103 автобуси.