22.07.2024 19:28

Росія втратила в Бахмуті в 5 разів більше солдатів, ніж Україна, – CNN

10:01

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

россия, рф,российская агрессия, армия, питание, сухпаек, своих не бросаем

Російські війська втратили щонайменше в п’ять разів більше військовослужбовців на кожного загиблого українського солдата під час оборони Бахмута Донецької області.

Про це повідомив 6 березня телеканал CNN з посиланням на неназваного військового чиновника НАТО, інформують Економічні новини.

Чиновник повідомив CNN, що співвідношення 5:1 є оцінкою, базованою на даних розвідки Альянсу, додавши, що Україна також зазнала значних втрат на лінії фронту в Бахмуті.

Битва за Бахмут, місто на східному Донбасі, триває вже сім місяців. Російські військові намагаються посилити свій контроль над усією Донецькою областю, близько половини якої вони наразі окупували.

Командувач Сухопутних військ України генерал-полковник Олександр Сирський заявив 6 березня, що напруженість навколо Бахмута досягла піку, оскільки Росія перекинула на поле бою ще більше найманців “Вагнера”.

Сирський додав, що українські військові в Бахмуті “завдали противнику значних втрат, знищили велику кількість техніки, примусили до бою кращі штурмові підрозділи “Вагнера” і знизили наступальний потенціал ворога”.

За даними Міністерства оборони Великобританії, російська армія і найманці групи Вагнера нещодавно просунулися в північне передмістя Бахмута, “яке зараз утримується українськими військами і є вразливим перед російськими атаками з трьох боків”.

Українські військові заявили 2 березня, що варіант відходу з Бахмута розглядається, але таке рішення буде прийнято лише у разі “абсолютної необхідності”.