Німеччина хоче пустити труби від “Північного потоку-2” на будівництво іншого газопроводу

22:55

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Уряд Німеччини веде переговори з компанією Nord Stream 2, що базується в Швейцарії, і адміністратором, призначеним у зв’язку з банкрутством, про купівлю понад 3000 невикористаних труб, що призначалися для трубопроводу “Північний потік-2”.

Труби планують залучити для будівництва газопроводу завдовжки майже 40 кілометрів від терміналу для зрідженого природного газу (ЗПГ) на острові Рюген до Любміна (земля Мекленбург-Передня Померанія).

НАГАДАЄМО: “Північний поток – 2” – не діючий після диверсії магістральний газопровід з Росії до Німеччини через Балтійське море завдовжки 1234 км. Є розширенням газопроводу «Північний потік».

А тепер – що трапилось з “Північним потоком-2” восени.
Наприкінці вересня після вибухів біля данського острова Борнхольм у Балтійському морі було виявлено загалом чотири витоки на двох трубопроводах. У листопаді шведські органи безпеки визначили, що це була серйозна диверсія – але не назвали винуватця. Місця вибухів знаходяться в міжнародних водах у виключних економічних зонах Данії та Швеції.

У Данії, Швеції та Німеччині були розпочаті власні розслідування обставин підривів російських газогонів під водою.

За оцінками фахівців, один кошторис ремонту “Північних потоків” оцінює вартість ремонту в суму, яка починається приблизно з 500 мільйонів доларів. Крім того, вивчається, як довго пошкоджені труби газогонів можуть витримувати вплив солоної морської води.