30.04.2024 12:29

Посол Ізраїлю у ФРН заявив про “закулісну” допомогу Україні

12:45

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Ізраїль підтримує Україну у війні проти Росії в більшому масштабі, ніж відомо громадськості, заявив новий посол Ізраїлю в Німеччині Рон Просор в інтерв’ю порталу Waz.

Ізраїль допомагає Україні, “але за лаштунками і набагато більше, ніж відомо”, стверджує він.

Він нагадав, що Ізраїль, серед іншого, перешкоджає постачанню іранських безпілотників, які Росія використовує для атак по об’єктах інфраструктури в Україні.

“Ізраїльська армія регулярно припиняє постачання озброєнь з Ірану до Сирії та Лівану. Серед них – іранські безпілотники і ракети, які Росія використовує в Україні”, – підкреслив він.

За його словами, Ізраїль вважає за краще “залишатися в тіні” через присутність Росії в Сирії та велику єврейську громаду на російській території.

Раніше в ізраїльських ЗМІ висловлювалися припущення, що навіть якщо Ізраїль вирішить поставити Україні тільки “оборонні” системи озброєнь, це може вдарити по ньому бумерангом.

“Росіяни за тією ж логікою цілком можуть почати постачати сучасні системи ППО, такі як С-300 і С-400, Ірану і Сирії. Москва зможе сказати, що ці системи всього лише захищають близькосхідні країни від авіаударів Ізраїлю”, – писала ізраїльська газета Haaretz.