Через російську атаку на Миколаїв було пошкоджено 56 житлових будинків — Луков

22:18

Відкрийте “Вечірній Миколаїв” у Google News та  Телеграм-каналі

Внаслідок російської атаки на Миколаїв у ніч проти 15 жовтня були пошкоджені 56 житлових будинків. З них 32 приватних, інші — багатоквартирні.

Про це  повідомив перший заступник міського голови Віталій Луков.

“Будемо старатися в максимально короткі терміни ліквідувати наслідки обстрілів. Дуже багато волонтерських організацій одразу ж підключаються. Ну, і, звичайно, два наших комунальних підприємства працюють — це “ДЄЗ “Пілот” і “Миколаївські парки”. Вони займаються зашиванням вікон, латанням дахів і роздачею відповідних будівельних матеріалів”, — сказав посадовець.

Також внаслідок російських обстрілів 15 жовтня були пошкоджені вісім закладів освіти, два медзаклади, чотири обʼєкти торгівлі, дві будівлі соціальної сфери, один промисловий та релігійний обʼєкт, зазначив Луков.

У  Миколаєві близько 02:30 15 жовтня пролунала серія вибухів. Після цього у місті оголосили повітряну тривогу. У Повітряних силах ЗСУ повідомляли про загрозу балістики.

Одна з ракет, попередньо С-300, поцілила у територію продовольчого ринку у Миколаєві. В результаті горів ресторанний комплекс та торгівельні павільйони на площі у майже півтори тисячі кв.м. В іншому районі пошкоджені житлові будинки.

Удари по Миколаєву, завдані російською армією сімома ракетами С-300, за словами Віталія Кіма, є першими з 2022 року. В результаті атаки поранено 23 людини, серед них є “важкі”, деякі — зазнали ампутації. Одна людина загинула.