Жителя Миколаєва підозрюють у співпраці з РФ: його затримала СБУ

20:04

Відкрийте “Вечірній Миколаїв” у Google News та  Телеграм-каналі

Служба безпеки України затримала жителя Миколаєва, якого підозрюють у корегуванні ракетно-дронових ударів по місту. За даними слідства, чоловік приховано фіксував локації ЗСУ і висловлював захоплення президентом Росії.

Про це повідомляє Управління СБУ у Миколаївській області.

Підозрюваним виявився 43-річний житель Миколаєва. За інформацією правоохоронців, у травні 2014 року він самовільно залишив військову частину, де проходив службу, але тоді суд призначив йому покарання у вигляді штрафу.

“Після початку повномасштабної війни фігурант “активізувався” в чатах російських Телеграм-каналів, позиціонуючи себе як прихильника рашизму та збройної агресії РФ. Таким чином він потрапив до “уваги” окупантів, які налагодили з ним зв’язок через популярний месенджер”, — розповіли в СБУ.

Чоловік отримував завдання, обходив Миколаїв і приховано фіксував локації українських захисників. СБУ затримала інформатора за місцем проживання.

Слідчі Служби безпеки повідомили чоловіку про підозру у “несанкціонованому поширенні інформації про переміщення або розміщення ЗСУ та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчиненому в умовах воєнного стану”.

Підозрюваний перебуває під вартою. За свою діяльність він може отримати до 12 років тюрми.