Експонати з передової: військовослужбовці передали предмети з Суджі Курської області до миколаївського музею

13:10

Відкрийте “Вечірній Миколаїв” у Google News та  Телеграм-каналі

Бійці 3 окремої штурмової бригади передали Миколаївському обласному краєзнавчому музею експонати, привезені з фронту. Всього надійшло 12 предметів з населеного пункту Суджа Курської області.

Про це  Суспільному розповіла наукова співробітниця Миколаївського обласного краєзнавчого музею Марія Крамаренко.

З її слів, експонати музей отримав сьомого жовтня від бійців Хорунжої служби 3 окремої штурмової бригади.

“Це було 12 предметів, вони надійшли як в основний, так і в допоміжний фонд. Це дуже цікаві експонати, оскільки вони надійшли з передової, з Суджі. Тобто це предмети, що були здобуті у нашому крайньому контрнаступі”, — розповідає Марія.

Наукова співробітниця музею повідомила, що вони отримали елементи живлення від ПТРК та ПЗРК “Ігла”, рекламну листівку та форму прикордонника з КПП Суджа, а також георгіївську стрічку.

“Зараз вони ще не виставлені, проте вони займуть своє місце. Вони будуть використовуватися при виставках, після перемоги будуть використовуватися у вже відновленому залі, який має назву “Миколаївці на захисті територіальної цілісності та суверенітету України”, — говорить Марія Крамаренко.

За словами Марії, експонати надсилає не тільки 3 окрема штурмова бригада.

“Дуже багато підрозділів надсилають, і за це хлопцям велика дяка, тому що без їх роботи було б складно нам формулювати майбутню експозицію. Надсилають нам і 79, 36, 35 бригади, тобто ті що, дислокуються в Миколаєві”, — розповідає Крамаренко.

Наукова співробітниця музею зазначає, що вони не виставляють усі передані експонати.

“Іноді не можна розповідати, хто саме їх передав, і в 99 відсотках ми не можемо публікувати інформацію про отримані експонати. Це є бажанням військових”, — зазначає Марія.

Марія Крамаренко додає, що всі охочі можуть приносити до музею предмети пов’язані з повномасштабною війною.