“Це була його віддушина”: у Миколаєві презентували виставку світлин загиблого захисника Максима Сагайдака

23:56

Відкрийте “Вечірній Миколаїв” у Google News та  Телеграм-каналі

У Миколаївському музеї суднобудування і флоту 11 жовтня відкрилась виставка з 14 світлин Максима Сагайдака. На початку великої війни чоловік став на захист України та боронив Маріуполь. Воїн загинув восьмого травня 2022 року внаслідок російського авіаудару по комбінату “Азовсталь”.

Про автора світлин кореспондентам Суспільного розповів начальник Маріупольської дільниці Філії державної установи “Миколаївський район Держгідрографії” Іван Данчук.

Максим Сагайдак народився і жив у Маріуполі. Він працював гідрографом у Маріупольській дільниці ФДУ “Миколаївський район Держгідрографії”.

У 2018 році чоловік став бійцем окремого загону спеціального призначення Національної гвардії України “Азов”. А з 24 лютого 2022 року боронив рідне місто. Восьмого травня 2024 року 29-річний Максим загинув на війні, його посмертно нагородили орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

У доробці автора найбільше пейзажів: рідне місто, морські, річкові та карпатські краєвиди. Зі слів керівника Максима Івана Данчука, фотографія була улюбленою справою чоловіка.

“Фотографія ніяк не стосувалася його роботи. Він захопився, наскільки я знаю, ще з інститутських часів. У Маріуполі теж були його виставки. Дуже любив фотографувати, це була його віддушина”, — розповідає Іван Данчук.

Виставка триватиме місяць, повідомила завідувачка сектору науково-просвітницької роботи музею Галина Третяк.