Миколаївська обласна державна адміністрація. Тижневий дайджест

13:41

Відкрийте “Вечірній Миколаїв” у Google News та  Телеграм-каналі

Головні новини від Миколаївської ОВА за тиждень з 30.09 по 06.10
🔎 У Миколаєві відзначили Всеукраїнський день бібліотек. До урочистостей долучився заступник начальника Миколаївської ОВА Юрій Гранатуров.
Детальніше: http://surl.li/kqfzsk
🔎 На потреби Очаківської та Софіївської громад передали два екскаватора-навантажувача Hidromek. Окрім того, два мікроавтобуси отримали спортивні школи Миколаївщини.
Деталі за посиланням: http://surl.li/yupitb
🔎 У Миколаєві відзначили День захисників і захисниць України. З нагоди свята підняли головний Державний Прапор області та провели церемонію вшанування пам’яті загиблих героїв. Також присутні долучилися до загальнонаціональної хвилини мовчання.
Подробиці тут: http://surl.li/kcjwpb
🔎 Начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім зустрівся з військовослужбовцями та привітав їх зі святом – Днем захисників і захисниць України.
Детальніше: http://surl.li/lkkzex
🔎 Віталій Кім зустрівся із членами родин загиблих Героїв. Присутні обговорили проблемні питання, з якими стикаються рідні загиблих у повсякденному житті, а також можливості, повʼязані із вже існуючими програмами, спрямованими на забезпечення всебічної підтримки та соціального захисту родин полеглих воїнів.
Деталі за посиланням: http://surl.li/baynlr
🔎 На березі річки Інгул відбулося масштабне та захопливе дійство до Дня українського козацтва. Містян та гостей обласного центру запросили на родинний фестиваль.
Подробиці тут: http://surl.li/aadhzy
🔎 У Миколаєві відзначили Міжнародний День музики. З нагоди свята Юрій Гранатуров вручив нагороди низці діячів культури.
Детальніше: http://surl.li/xwygca
🔎 Миколаївщина отримала 43 потужних генератори, які надалі будуть розподілені між закладами соціальної сфери, освіти, охорони здоров’я, спорту, а також об’єктами критичної інфраструктури.
Деталі за посиланням: http://surl.li/kbfbkq
🔎 У Миколаєві відбулась зустріч із призерами Паралімпіади-2024, до якої долучився начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім. Учасникам зустрічі вручили грошові сертифікати та почесні відзнаки.
Подробиці тут: http://surl.li/covwsn
🔎 Освітян Миколаївщини привітали з професійним святом. За значний внесок у розвиток освіти кращих представників галузі нагородили почесними грамотами та подяками.
Детальніше: http://surl.li/waaupq
🔎 У Миколаєві відбулося засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення Миколаївської ОВА. Його присвятили розробці обласного Плану заходів на 2024-2026 роки з реалізації Концепції розвитку охорони психічного здоровʼя в Україні на період до 2030 року.
Деталі за посиланням: http://surl.li/isyqey
🔎 Миколаївська ОВА та UADAMAGE підписали меморандум про співпрацю, який відкриває нові можливості для реалізації спільних проєктів у сфері відновлення та розвитку постраждалих територій Миколаївської області.
Подробиці тут: http://surl.li/gyapmu
🔎 У Миколаєві відбулася зустріч з представниками національно-культурних товариств. Учасники обговорили стан виконання обласної Цільової національно-культурної програми підтримки та сприяння розвитку етнічних спільнот на 2022-2024 роки, а також підготовку до Форуму національних меншин (спільнот) півдня України.
Детальніше: http://surl.li/xnsekf