Кращі з кращих: у Миколаєві до Дня вчителя відзначили освітян

13:12

Відкрийте “Вечірній Миколаїв” у Google News та  Телеграм-каналі

У Миколаєві до Дня вчителя нагородили освітян. Тих, хто присвятив своє життя великий місії – навчати та виховувати молоде покоління. Сьогодні вчителям доводиться працювати у надважких умовах: не лише мотивувати  та надихати дітей до навчання, але й підтримувати їх моральний дух, виховувати повноцінних членів суспільства та справжніх патріотів.  

Грамоти та подячні листи педагогам вручив міський голова Олександр Сєнкевич.

“Ми сьогодні зібрали тут найкращих педагогів. Але, якщо взяти до уваги, що вже п’ятий рік ми намагаємося в дуже важких умовах дати нашим дітям освіту, у нас тут зібралися кращі з кращих, бо всі педагоги в Миколаєві – найкращі. Сьогодні я хочу привітати і подякувати кожному з вас, бо навіть попри важкі часи ви виконуєте свою роботу. Вам випала важка доля, але я впевнений, що ви у нас дуже потужні і вам вдасться навчити наших дітей бути справжніми громадянами. У нас ще є надзадача – закладати дітям пам’ять про те, що відбувається зараз, що ворог знищує нас як націю, вбиває найкращих з нас. Тому хочу побажати вам міцних нервів все це витримати, вдячних батьків і гарних учнів. Дякую вам за вашу роботу”, – привітав вчителів мер.

Попри нелегкі часи наші педагоги працюють і з обдарованими дітьми. Миколаїв має переможців предметних олімпіад та наукових конкурсів різного рівня. Серед цьогорічних переможців – два призери міжнародних олімпіад: випускник Миколаївського ліцею №38 ім. В.Д. Чайки Павло Проценко, який здобув бронзову медаль з математики у Великобританії, та випускник Миколаївського ліцею ім. професора М. Александрова Вадим Харченко, у якого срібна медаль олімпіади з  астрономії у Бразилії. Вчителів, які підготували переможців олімпіад, нагородили преміями міського голови та міської ради.

В цей день для освітян звучали також пісні від вихованців творчих гуртків та колективів.

Дякуємо нашим незламним педагогам за віддану працю та незмінну любов до дітей!

На фото: мер Олександр Сєнкевич і директор ліцею №19 Олексій Ільїн.