Cьогодні – День територіальної оборони

10:44

Відкрийте “Вечірній Миколаїв” у Google News та  Телеграм-каналі

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський 6 жовтня привітав українців з Днем територіальної оборони.

У публікації в Facebook він зазначив, що на початку широкомасштабної збройної агресії РФ проти України різні за віком, професією та досвідом люди взяли до рук зброю.

“Фермери, вчителі, бізнесмени, актори, журналісти, будівельники, програмісти, науковці мужньо стали на захист України, поповнивши лави Сил територіальної оборони ЗСУ. Підрозділи та частини ТрО з перших днів, не втрачаючи жодної хвилини, прийняли бій з російськими окупантами на околицях рідних для них Києва й Чернігова, Сум і Харкова, Херсона та десятків інших українських міст і сіл. Згодом тисячі українських захисників та захисниць у складі бригад та батальйонів тероборони з різних куточків нашої держави рушили на схід та південь – відбивати навалу підступного ворога”, – нагадав генерал-полковник.

Сирський додав, що воїни ТрО неодноразово доводили та продовжують підтверджувати свою ефективність та майстерність безпосередньо у боях на найгарячіших напрямках фронту.

“У пам’яті кожного українця назавжди закарбований подвиг солдатів, сержантів та офіцерів Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Вічна шана і слава усім донькам і синам нашої країни, які поклали свої життя у боротьбі за волю і незалежність Батьківщини”, – наголосив головнокомандувач і побажав тероборонівцям “міцного здоров’я, наснаги, витримки, сили духу та незгасимої енергії”.