“Наймасовіший випадок страти”. СБУ почало розслідувати імовірний розстріл 16 українських полонених на Донеччині

21:09

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

За фактом імовірного розстрілу 16 українських військовополонених на Покровському напрямку СБУ почало розслідування. Генпрокурор назвав це наймасовішим відомим випадком страти на лінії фронту.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Офісу генерального прокурора.

“1 жовтня 2024 року у Telegram-каналах з’явилась інформація про ймовірний розстріл представниками ЗС РФ 16 українських військовослужбовців. На оприлюдненому відео зафіксовано, як під контролем ворога військовослужбовці ЗСУ, взяті у полон, вийшли з лісопосадки. Після того, як вони вишикувались в шеренгу, окупанти умисно відкрили по них вогонь на ураження. Поранених, які подавали ознаки життя, добили впритул автоматною чергою”, — йдеться у повідомленні ОГПУ.

У офісі додали, що імовірно українських бійців розстріляли в районі сіл Миколаївка і Сухий Яр Покровського району.

“Це наймасовіший відомий випадок страти українських військовополонених на лінії фронту. І це ще одне свідчення того, що вбивства та катування полонених — не випадковість, а цілеспрямована політика російського військового та політичного керівництва”, — цитують у повідомленні генерального прокурора Андрія Костіна.

За цим фактом ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях розпочало про порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).