Важлива інформація для мешканців багатоквартирних будинків

13:00

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

На виконання рішення Миколаївського окружного адміністративного суду (за позовом Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці за результатами перевірки дотримання вимог актів з охорони праці та промислової безпеки) було ухвалено рішення про заборону експлуатації ліфтів у будинку за адресою: вул. Генерала Олекси Алмазова (Генерала Карпенка), 59а для недопущення виникнення фатальних випадків із загрозою здоров’ю та життю мешканців.
Про це повідомляє Департамент ЖКГ міськради.
«Департамент ЖКГ Миколаївської міської ради активно працює над пошуком шляхів виходу з ситуації, що склалася, і планує комплексні рішення для уникнення можливих зупинок ліфтів в інших будинках. Наразі нами вже ведеться діалог з Держпрацею», – ідеться в повідомленні.
Нагадуємо, що, відповідно до частини 2 статті 382 Цивільного кодексу України, власники квартир мають спільну власність на всі конструкції та обладнання будинку, включно з ліфтами. Оплата мешканцями не є платою за використання ліфта, а покриває витрати на його утримання.
Якщо ж ліфтове обладнання виходить з ладу не через неналежне обслуговування, а внаслідок фізичного зносу, співвласники будинку як власники квартир зобов’язані шукати фінансові ресурси для ремонту ліфта.
Департамент ЖКГ нагадує, що багатоквартирні будинки – це спільна власність мешканців, і саме вони відповідальні за її утримання, а місцева влада завжди готова у цьому допомогти!