Про підсумки чергової сесії прозвітував міський голова Олександр Сєнкевич

12:35

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Пройшла чергова сесії Миколаївської міської ради. На жаль, через певний час не вистачило кворуму, тому оголосили перерву в засіданні. Проте депутати встигли прийняти ряд рішень, які стосуються життя громади.
Про підсумки сесії прозвітував міський голова Олександр Сєнкевич:
✅ Ухвалили позитивне рішення про затвердження ставки орендної плати за землю в розмірі 1% для субʼєктів господарювання, які мають у місті землі під будівництво, але не мають можливості реалізовувати свої зобовʼязання через війну. Детальніше тут.
✅ Важливо! Звернулись до Президента, Кабінету Міністрів України, уповноваженого з прав людини щодо посилення публічного висвітлення ситуації щодо військовополонених та безвісті захисників ЗСУ. “Звісно, ми не можемо впливати на процес звільнення, але ми маємо завжди говорити про полонених. Ми не маємо права забувати про захисників та захисниць, які піддаються жахливим тортурам в полоні російських ворогів” – підкреслює міський голова.
✅ Проголосували за реорганізацію комунального некомерційного підприємства “Центр соціально значущих хвороб” та приєднання до “Центру первинної медико-санітарної допомоги № 2”. Важливо! Ніхто не звільняє медичних працівників – наголошує мер.
✅ Продовжуємо допомогу ЗСУ! З безпекових мотивів не розголошуються деталі, проте сума допомоги становить понад 7 мільйонів.
✅ Надали згоду для КП “Миколаївські парки” на укладання кредитного договору в рамках державної програми “Доступні кредити 5-7-9”. Зазначу, що Данський фонд готовий оплатити 40% від суми контракту. Тобто частину отриманого кредиту буде погашено за допомоги Данського фонду. Цей кредит піде на купівлю необхідної техніки для підприємства.
✅ Проголосували за затвердження порядку функціонування конкурсу щодо будівництва станції сортування відходів. Тепер місто може оголосити конкурс на визначення суб’єкта господарювання, який має побудувати сортувальну лінію поблизу нашого полігону ТПВ. Після того, як сортувальну лінію буде побудовано, кількість відходів зменшиться до 30 відсотків. Окрім того проголосували і за земельні питання.
Незабаром засідання буде продовжено.