“Орієнтовно до літа 2025 року”. Уряд затвердив програму будівництва нового водогону для Миколаєва

19:16

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Уряд затвердив програму з фінансування проєкту водогону, який забезпечить Миколаїв питною водою. Орієнтовна вартість реалізації проєкту — приблизно 8,8 мільярда гривень. Також будуть залучені донорські гроші.

Про це 26 вересня 2024 року повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, під час робочої поїздки на Миколаївщину.

Російська армія зруйнувала водогін Дніпро-Миколаїв у квітні 2022 року. Для міста знайшли технічне рішення — воду почали постачати з річки Інгулець. У 2024 році Уряд виділив загалом 384 мільйони гривень для фінансування стабільної подачі технічної води до Миколаєва, зазначив прем’єр-міністр.

“Тепер доручаємо Міністерству розвитку громад та територій визначити джерела фінансування та за рахунок коштів з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії розпочати роботи за принципом “Проєктуй та Будуй”, — розповів Денис Шмигаль.

Проєкт передбачає водозабір з річки Південний Буг.

Також Шмигаль наголосив, що є попередні домовленості з партнерами, зокрема з Європейським інвестиційним банком про залучення донорських грошей на цей проєкт.

27 вересня очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім прокоментував ситуацію з водою у місті.

“За результатами зустрічі є доручення від Премʼєр-міністра по відновленню водозабезпечення міста, задля вирішення цього питання орієнтовно до літа 2025 року”, — зазначив посадовець.