Вітром віднесло від берега: на Миколаївщині врятували рибалку

23:56

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

У Веснянській територіальній громаді Миколаївської області на річці Південний Буг рятувальники відшукали рибалку. Чоловік зламав весло і його човен вітром віднесло від берега.

Про це 16 вересня повідомили в Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій в Миколаївській області.

У відомстві розповіли, вранці 15 вересня на спецлінію 101 зателефонував чоловік і розповів, що не може самостійно дістатися берега.

“Рибалив на човні та в якийсь момент зламав весло. Через поривчастий вітер його почало відносити від берега, тому не мав змоги самостійно виплисти. На місце виїхав черговий караул 19 державної пожежно-рятувальної частини”, — поінформували у ДСНС.

Рятувальники обстежили акваторію Південного Бугу біля села Петрово-Солониха, де сталась подія. Рибалку знайшли по обіді на відстані близько 100 метрів від берега, розповіли надзвичайники. Човен з чоловіком відбуксирували до берега.

“Заздалегідь плануйте своє дозвілля та враховуйте усі фактори, які можуть призвести до виникнення позаштатної ситуації, як у цьому випадку. На щастя, цього разу все обійшлось, однак наслідки могли бути гірші”, — зауважили у ДСНС.