Жителі Одеси та області відчули землетрус

19:44

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

За попередньою інформацією, у Румунії стався землетрус магнітудою 5,3 бала. Його відчули у Болгарії, Молдові та Україні, зокрема в Одесі. Інформація про пошкодження чи постраждалих у місті не надходила, повідомив міський голова Труханов.

Усі обʼєкти критичної інфраструктури без ушкоджень, працюють у штатному режимі, повідомив голова ОВА Олег Кіпер. Повідомлень про руйнування в області та необхідність допомоги також не надходило.

“На цей момент точно сказати неможливо, бо сейсмологічна станція була тимчасово розібрана. Проте можу сказати, по своїх відчуттях, було близько чотирьох балів. Цей землетрус — звичайне явище, яке буває декілька разів на рік. Жодної загрози такий землетрус не несе. Проте у нашому регіоні можуть бути поштовхи і сильнішими”, — розповів доктор наук Одеського національного морського університету, фахівець сейсмостійкого будівництва Костянтин Єгупов.

За його словами, за всю історію в Одесі було два випадки сильних землетрусів до 7 балів: у 1802 та 1940 роках. Тоді будівлі витримали такі бали, а ось чи витримають сьогодні багатоповерхові новобудови землетрус у 7 балів — залишається питанням.