Ексректору миколаївського вишу, який збив автівкою жінку, обрали запобіжний захід — ухвала суду

21:22

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

У Центральному районному суді Миколаєва обрали запобіжний захід ексректору одного з університетів міста — особисте зобов’язання. Дев’ятого вересня 2024 року чоловік збив жінку на перетині вулиць Велика Морська та Вадима Благовісного.

Про це 13 вересня повідомили у пресслужбі Центрального районного суду.

Прокурор звернувся до суду з клопотанням про застосування до ексректора запобіжного заходу у виді домашнього арешту з 22:00 год до 07:00. В обґрунтування зазначив, що останній може переховуватись від слідства та суду і незаконно впливати на потерпілу та свідків.

“Він на дозволяючий сигнал світлофора почав здійснювати поворот ліворуч на вул. Велика Морська і здійснив наїзд на 58-річну жінку, яка закінчувала перехід проїзної частини. Внаслідок ДТП, остання отримала тяжкі тілесні ушкодження”, — повідомили у суді.

З урахуванням особи підозрюваного, зокрема, наявності в нього міцних соціальних зв’язків, його віку, позитивних характеристик, стану здоров’я, слідчий суддя дійшов висновку, що наведені прокурором ризики є невагомими.

“Підозрюваний визнав свою причетність до скоєння злочину, висловив співчуття та каяття за скоєне, додав, що буде сприяти слідству та надавати необхідну допомогу потерпілій”.

Слідчий суддя Іван Дірко ухвалив застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, з покладенням обов’язків з’являтись за викликом до слідчого та суду, повідомляти про зміну місця проживання, не виїжджати за межі Миколаєва, здати на зберігання свій закордонний паспорт.

За інформацією кореспондентів Суспільного, які перебували на місці події, за кермом автомобіля був колишній ректор Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського Валерій Будак.