“Білі вітрила”: відкрито виставку, присвячену 135-річчю миколаївського яхт-клубу

13:24

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

У МУЗЕЇ СУДНОБУДУВАННЯ І ФЛОТУ відкрито виставку «БІЛІ ВІТРИЛА», присвячену 135-й річниці Миколаївського яхт-клубу.
Вже 135 років миколаївці, прихильники вітрильного спорту, під білими вітрилами на яхтах відправляються від пірсу Миколаївського яхт-клубу. Саме про історію та традиції нашого яхт-клубу, видатних миколаївських яхтсменів, а також – про їхню участь у змаганнях та регатах розповідає виставка в музеї суднобудування і флоту, створена за участі Миколаївського яхт-клубу.
На виставці представлено документи, світлини минулих років, нагороди, унікальні предмети ХІХ і ХХ століть. Серед експонатів значне місце займають предмети, які розповідають про екіпаж легендарної яхти «Ікар», про учасників Чорноморського яхтового ралі «Кайра», видатних людей нашого краю, для яких яхтовий спорт був не тільки захопленням, а й справою всього життя.
Вперше на цій виставці експонується корма яхти «Арктика», піднята з дна Південного Бугу та передана до музею Є.Г. Горбуровим, депутатом Миколаївської обласної ради.
Історія Миколаївського яхт-клубу пишеться і сьогодні. Виставка «Білі вітрила» ще раз нагадує містянам про славні традиції спортивного життя Миколаєва.
Виставка працюватиме до кінця цього року. Музей відкрито для відвідувачів з 9.00 до 17.00 за адресою: вул. Адміральська, 4