На Вознесенщині завершили будівництво сонячної електростанції

20:06

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

У Вознесенській громаді Миколаївської області завершили будівництво сонячної електростанції потужністю 150 кіловатів. Сонячна генерація компенсує до 30 відсотків споживання електроенергії насосної станції, яка є головною і забезпечує місто Вознесенськ питною водою.

Про це 12 вересня 2024 року повідомили у пресслужбі Вознесенської міської ради.

Воду в місті подають через свердловини трьох водозаборів та насосних станцій. Середньодобовий забір води на головній зі станцій — 2,5-3,0 тисячі кубічних метрів, зазначають у міськраді.

У публікації йдеться, що протягом квітня-серпня 2024 року сонячна електростанція виробила 118 320 кіловатів електроенергії. А її встановлення є внеском у процес декарбонізації громади.

“Завдяки використанню відновлюваних джерел енергії ми значно скорочуємо викиди вуглекислого газу та інших шкідливих речовин в атмосферу. Це знижує залежність від традиційних джерел енергії, таких як вугілля та природний газ, що сприяє боротьбі зі зміною клімату та захисту екології”, — розповідають у пресслужбі.

Проєкт фінансували в рамках програми “Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні”.