Допомога THW в дії

12:00

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Шановні читачі, 11 вересня вийшов у світ новий номер нашої газети “Вечірній Миколаїв”. І ми вже традиційно пропонуємо деякі матеріали з цього номеру тим, хто читає наш сайт. Можливо, вам сподобаються статті з паперової газети і ви підпишетесь на “Вечорку”, щоби отримувати її та читати в своїй оселі.  

Благодатні землі Миколаївщини та її мешканці все частіше стикаються з проблемами водопостачання. Проблема з водопостачанням ще гостріше постала після повномасштабного вторгнення загарбницьких військ російської федерації та створення екологічної кризи через знищення загарбниками систем водопостачання в багатьох територіальних громадах Миколаївській області.

З нестачею питної води стикнулася і Софіївська громада Баштанського району Миколаївської області, де без води залишились більше 21 тисячі мешканців. Але цілеспрямовано та вчасно надане обладнання для водоочищення та навчання співробітників РОВР на учбовій базі Федерального агентства технічної допомоги Федеративної республіки Німеччини (THW, TechnischesHilfswerk) надало можливість Регіональному офісу водних ресурсів оперативно втрутитись та вирішити проблему постачання питної води мешканцям  Софіївської громади.

Техніка виробництва Kärcher знайома всім своїми мийками, пилососами? підмітальними машинами технічного призначення, але є унікальні вироби – водоочисні станції KärcherWTC, які в своїй професійній діяльності використовують співробітники РОВР. Фахівці РОВР почали співпрацю з травня 2023 року. За запрошенням партнерів з Німеччини було направлено досвідчених працівників для отримання теоретичних та практичних навичок ефективного використання водоочисної станції KärcherWTC. За результатами навчання та складання іспитів фахівці з України (єдині в нашій державі) отримали право використовувати водоочисну станцію KärcherWTC для оперативного забезпечення питною водою населення, яке потерпає через  її нестачу.

Для забезпечення питною водою населення Миколаївщини Регіональному офісу водних ресурсів Федеральним агентством технічної допомоги Федеративної республіки Німеччинибуло передано: водоочисні станції KärcherWTC, автомобілі для їх транспортування, різні реактиви для здійснення попереднього очищення води, генератори, ємності для зберігання очищеної води тощо. А для контролю за якістю води, яка передається населенню, також надано переносні лабораторіїдля проведення оперативних аналізів води щодо відповідності її діючим нормам нашої держави.

Завдяки наданому водоочисному обладнанню THW, працівникам РОВР вдалось забезпечити мешканців громад питною водою, а саме

2023 рік:  Снігурівка – понад 500 м3 води належної якості;

2024 рік: Софіївська громада – понад 1000 м3 та робота ще триває.

Регіональний офіс водних ресурсів у Миколаївській області висловлює слова щирої вдячності Федеральному агентству технічної допомоги Німеччини (THW, TechnischesHilfswerk) за надану гуманітарну допомогу, завдяки якій вже більше 21 тисячі населення Миколаївщини забезпечено якісною питною водою.

З повагою та надією на подальшу допомогу і співпрацю – начальник РОВР у Миколаївській області, Наталія Жадан.