34-річного чоловіка викрали, облили фарбою і підпалили біля селища на Миколаївщині: постраждалий у важкому стані

19:10

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

8 вересня 2024 року біля селища Зайчівське Миколаївської області викрали, побили та підпалили 34-річного Сергія Осійчука. Йому вдалося сховатися на подвір’ї, чоловіку викликала швидку допомогу сусідка. Наразі чоловік перебуває у реанімації із 60 відсотками опіків тіла.

Про цей інцидент розповіла сестра постраждалого, Олена Осійчук, під час спілкування з  Суспільним.

За словами Олени, того вечора її брата викрала група осіб. Вони вивезли його за межі селища, облили фарбою, обсипали пір’ям і підпалили.

“Мені ввечері зателефонували сусіди і сказали, що мого брата облили фарбою і підпалили. Його забрала швидка”.

“Я побігла за тією адресою, його вже там не було. Наступного ранку ми дізналися, що його вивезли за селище облили фарбою, обсипали пірʼям, знімали на відео та підпалювали, дивилися, як він горить”, — розповіла Олена.

Після підпалення Сергія привезли до його будинку, де йому вдалося вибігти з машини та сховатися на подвір’ї. Відеозаписи з камер спостереження зафіксували, як Сергій бігав вулицею в пошуках допомоги.

Однією з перших, хто допоміг Сергію, була сусідка на ім’я Любов.

“Він заскочив, “мамка, викликай швидку”, весь закутаний підковдрою, сів на стілець, сидіти не може, впав, його всього трусить. Я не зрозуміла, я думала руки в попелі у нього, від дров, а в нього виявляється фарба була”, — згадує жінка.

Сестра потерпілого повідомила, що підозрюваних затримали. За її словами, ці люди були знайомі з Сергієм, і він іноді працював на них, виконуючи дрібні роботи.

“Це його знайомі, він у них підробляв, іноді допомагав їм, працював у них за якусь копійку, щоб купити поїсти, адже у нього немає роботи. А вони ось так з ним зробили”.

Наразі Сергій перебуває у реанімації з 60 відсотками опіків тіла, і лікарі не дають жодних гарантій на його одужання, каже Олена Осійчук.

“Брат зараз під наркозом, в дуже важкому стані, він взагалі не розмовляє”, — розповіла сестра потерпілого.

Стан потерпілого оцінюється як важкий, і йому потрібна термінова допомога, зокрема переливання крові. Лікарі шукають п’ятьох донорів, повідомив директор лікарні Юрій Дячук.

Миколаївські поліцейські затримали трьох підозрюваних 18, 35 та 37 років. Розпочато кримінальне провадження за статтями “Умисне тяжке тілесне ушкодження”, “Незаконне позбавлення волі або викрадення людини” та “Грабіж, вчинений у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану”, повідомили у поліції Миколаївської області.

Трьом чоловікам повідомили про підозру. Санкції статтей передбачають до 10 років позбавлення волі.