Перетин кордону за 12 тисяч гривень: у Миколаєві затримали чоловіка за незаконне переправлення військовозобов’язаних

18:03

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

У Миколаєві затримали чоловіка, який обіцяв військовозобов’язаному супровід до іншого регіону, де йому видадуть документи для виїзду з країни. За свої послуги затриманий просив 12 тисяч доларів.

Про це повідомляє Нацполіція у Миколаївській області.

За даними правоохоронців, 67-річний миколаївець запропонував знайомому, який є військовозобов’язаним, оформити документи для подальшого зняття з військового обліку та вільного пересування країнами Європейського Союзу. Вартість послуг він оцінив у 12 тисяч доларів.

“Умовою було спершу надати всю вказану суму для початку оформлення документів. Та нібито упродовж двох тижнів він організує супроводження клієнта до Умані, де той очікуватиме формування групи осіб для подальшого спільного перетину державного кордону України. Також у вказаному місті йому нібито і повинні були надати необхідні документи”, — повідомляють у поліції.

Чоловіка затримали одразу після отримання грошей, йому повідомили про підозру у “незаконному переправленні осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів”. Санкція статті передбачає до 9 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років.

“Поліцейські вилучили понад 4000 доларів США, 3000 гривень, мобільні телефони та автомобіль”.

Підозрюваному суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1 514 000 гривень.