У Росії помер ведучий КВК Олександр Масляков

21:22

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

У Росії у віці 82 років помер засновник, ведучий та президент клубу веселих та кмітливих (КВК) Олександр Масляков.

Про це повідомляється в офіційному телеграм-каналі КВК (російською КВН, — ред.).

“Він був і залишиться назавжди легендою для всіх учасників руху КВК та мільйонів глядачів. З 1964 року він вів програму „КВК”, ставши символом гумору та сатири в Росії та за її межами”, — йдеться в повідомленні.

Інформацію про смерть підтвердив ТАСС син телеведучого Олександр Масляков-молодший.

Масляков підтримував режим Володимира Путіна, був його довіреною особою на президентських виборах. Неодноразово незаконно відвідував окупований Крим після 2014 року, а навесні 2021 року “офіційно визнав” так звану лігу КВК, представлену в “ДНР”. Із серпня 2017 року внесений в українську базу “Миротворець”.

Олександр Масляков народився 24 листопада 1941 року у Свердловську у сім`ї військового льотчика.

Закінчив Московський інститут інженерів транспорту. 1964 року, ще студентом четвертого курсу, почав працювати у Головній редакції програм для молоді на телебаченні. У тому ж році почав вести програму КВК (“Клуб веселих та кмітливих”).

У 1970-1980-і роки вів телепрограми “Алло, ми шукаємо таланти”, “А нумо, дівчата”, “А нумо, хлопці” та інші.

Програму КВК Масляков вів до 2022 року. Тоді він повторно перехворів на коронавірусну інфекцію, пропустив кілька ігор сезону і повернувся як ведучий на кілька передач, після чого остаточно залишив шоу.

У квітні 2024 року телеграм-канал Mash писав, що Масляков відходить від роботи в КВК через неоперабельну пухлину в легенях, яку в нього знайшли після коронавірусу.