До дня народження Олексія Вадатурського – засновника підприємства “НІБУЛОН”

17:11

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

8 вересня 1947 року народився Олексій Опанасович Вадатурський- Герой України, засновник сільськогосподарського підприємства «НІБУЛОН».
У Миколаївському музеї суднобудування і флоту створено виставку «Хлібний капітан України», присвячену пам’яті О.О.Вадатурського, непересічної людини і талановитого керівника, який зробив підприємство «НІБУЛОН» одним з найбільших сільськогосподарських виробників та експортерів. Олексія Опанасовича по праву називають «хлібним капітаном України». За його керівництва «НІБУЛОН» створив сучасну унікальну зернову логістичну інфраструктуру в Україні, яка складається із перевантажувальних терміналів та комплексів з приймання, зберігання і відвантаження зернових та олійних культур, потужного флоту і виробничих підрозділів по всій Україні. До початку повномасштабної війни компанія була представлена у більшості областей нашої країни.
Олексію Вадатурський відродив галузь судноплавства та суднобудування в сучасній Україні.
Запрошуємо відвідати музей. Під час екскурсії ви дізнаєтесь більше про миколаївський «Суднобудівно – судноремонтний завод «НІБУЛОН» як значну частину мрії Олексія Вадатурського про морську державу. Із руїн та захаращених потужностей було створено сучасне підприємство, яке дало життя торговельному флоту, що змінив агросектор України.
«НІБУЛОН» дав агровиробникам найдешевший спосіб транспортування збіжжя, що дозволило їм нарощувати обсяги виробництва та якість. Навіть зараз під час війни завод у Миколаєві продовжує працювати й виконувати місію, яку взяв на себе Олексій Вадатурський – хлібний капітан України, якого знає весь світ.
Чекаємо на всіх охочих доторкнутися до нашої спільної історії, яку маємо зберігати та плекати заради майбутнього.
На базі виставки проводяться проводитись музейні уроки, інтерактивні заняття та майстер-класи для учнів.
Наші телефони: 37-85-99, 37-85-98, 37-86-36