У СЕРПНІ БУВ ВСТАНОВЛЕНИЙ «РЕКОРД» ЗА КІЛЬКІСТЮ ЗАПУЩЕНИХ ПО УКРАЇНІ РАКЕТ ТА ДРОНІВ

17:48

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Кількість ракет та ударних БпЛА, які Росія випустила по Україні у серпні, є найбільшою за весь час повномасштабного вторгнення.

Про це в етері телеканалу КИЇВ24 заявив експерт з питань авіації, заступник директора української компанії виробників РЕБ Анатолій Храпчинський.

За його словами, загалом у серпні по Україні було випущено близько 790 БпЛА «Shahed» і понад 228 крилатих ракет, не кажучи про балістичні.

  • Серпень місяць, що минув, був найпотужнішим по обстрілах за весь час повномасштабного вторгнення. І, слід зауважити, що на відміну від минулих місяців, саме ці удари приходились здебільшого по цивільному сектору.

Він додав, що тривалі атаки вночі пов’язані з намаганням виснажити українську ППО.

  • Головне завдання — це велика кількість зброї, яку вони випускають по Україні, і велика кількість особового складу, який гине. Це суттєве навантаження. За рахунок прольоту цих ударних БпЛА, за рахунок складної траєкторії, яка постійно знаходиться у повітряному просторі — це суттєве навантаження на мобільні групи, на протиповітряну оборону.

Храпчинський також порівняв наших військових із «балістичним калькулятором».

  • Зрозуміло, що є системи, які, наприклад, виявляють, допомагають зрозуміти, де повітряний об’єкт. Але кожний військовий — це балістичний калькулятор, який стоїть за Браунінгом, мусить визначити час, коли потрібно почати стріляти, щоб влучити в дрон. І це насправді дуже складно, тому що тут складні цифри.

Як зазначив експерт, ворожі БпЛА стали літати вище від землі.

  • Вони стали вище літати. Один із шляхів обходження мобільних груп — набрати таку середню висоту, щоб не бути поміченими для класичних засобів радіолокації і щоб було складно збивати засобами, які зараз є у наших мобільних груп.