Безплатний і пільговий проїзд: як учні і студенти Миколаєва можуть їздити у міському транспорті протягом навчання

23:55

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

У Миколаєві з першого вересня 2024 року для учнів та студентів запроваджено безплатний і пільговий проїзд у громадському транспорті. Пільги діятимуть до завершення навчального року — до кінця червня 2025 року.

У комунальному підприємстві “Миколаївпастранс” повідомили, з початком навчального року школярі можуть пересуватись містом безплатно в електротранспорті — у трамваях та тролейбусах.

Безплатний проїзд доступний для всіх учнів 1-11 класів. Необхідно мати при собі дійсний учнівський квиток, каже начальниця відділу комунікацій та пасажирського сервісу КП Катерина Висоцька.

“Пред’явити учнівський квиток треба для того, щоб підтвердити, що людина має право користуватись пільгами. Це позбавляє одразу всіх питань контролерів: чи дійсно людина вчиться, тому що є діти, що виглядають старше свого віку”, — сказала Катерина Висоцька.

За словами речниці підприємства, для студентів протягом навчального року діють пільгові тарифи.

“Для студентів — чотири гривні за один квиток, їх можна придбати у стаціонарних точках продажу. Перелік адрес є на сайті, на сторінці у фейсбуці, можна придбати необмежену кількість. Єдине — показувати студентський квиток, коли користуєтесь пільговим проїздом з цим квитком”, — додала Катерина Висоцька.

“Ми працюємо за системою відшкодування нам проїзду: гривня — кілометр. Ми виставляємо акти виконаних робіт, скільки було пройдено кілометрів за певний місяць і нам компенсує гроші міська рада”.

Також на підприємстві є для студентів місячні проїзні квитки:

  • трамвай — 200 гривень;
  • тролейбус — 200 гривень;
  • трамвай та тролейбус — 240 гривень.

“Наявність відповідного документа є обов’язковою умовою для отримання пільгового проїзду”.

Зі слів речниці КП “Миколаївпастранс” Катерини Стоколяс, рішення щодо безплатного чи пільгового проїзду у комунальних автобусах станом на третє вересня 2024 року ще на розгляді у міській раді.

Минулого навчального року — з першого вересня 2023 року по перше червня 2024 року — для учнів 1-11 класів пересування було безкоштовне.

Проїзд у приватних перевізників, у “маршрутках”, протягом нового навчального року для дітей від 6 до 14 років становить сім гривень.