США дали пораду Монголії щодо Путіна

10:19

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

У Держдепартаменті США заявили, що розуміють становище “між двома великими сусідами”, в якому опинилася Монголія. Проте закликали Улан-Батор у спілкуванні з Росією підкреслювати свою підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. Про це у вівторок, 3 вересня, заявив речник Держдепу Метью Міллер, пише Укрінформ.

Міллер зауважив, що, на думку США, країни не повинні надавати російському диктатору Володимиру Путіну платформу для просування його агресивної війни проти України і США очікують, що Монголія дотримуватиметься своїх зобов’язань “та надалі підтримуватиме принципи Статуту ООН, в тому числі щодо суверенітету й територіальної цілісності”.

Водночас представник Держдепу висловив розуміння, в якому становищі опинилася сама Монголія – “набагато менша країна, розташована між двома великими сусідами”, Росією й Китаєм.

Міллер запевнив, що США продовжать підтримувати Монголію, проте наголосив, що країна мусить дотримуватися міжнародних зобов’язань.

“І важливо, щоби в той час, як вони спілкуються з Росією, вони чітко підкреслювали свою підтримку територіальної цілісності й суверенітету України”,- сказав Міллер.

Нагадаємо, у Монголії пояснили, що не заарештували Путіна за ордером Міжнародного кримінального суду через енергетичну залежність від Росії.