Священники та віряни Української православної церкви закликали митрополита Онуфрія офіційно відректися від Російської православної церкви

18:54

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Священники та віряни Української православної церкви закликали митрополита Онуфрія офіційно відректися від Російської православної церкви. Вони оприлюднили звернення до предстоятеля УПЦ Московського патріархату з проханням виконати вимоги держави. Про це повідомило видання OBOZREVATEL

У документі Онуфрія закликали оприлюднити офіційний лист про відокремлення УПЦ від РПЦ та повідомити про це усім Помісним Церквам. Як зазначається, поштовхом для такого кроку є вимога керівника Державної служби України з етнополітики та свободи совісті Віктора Єленського.

У зверненні наголошено, що УПЦ заявила про те, що відділяється від РПЦ, ще навесні 2022 року, але влада та українське суспільство закликають УПЦ продекларувати це рішення через офіційні листи.

“Ваше Блаженство, просимо вас відгукнутися на вимогу керівника ДЕСС від 22 серпня 2024 року та оприлюднити лист до РПЦ про вихiд з її складу, а також повідомити про це Помісні Церкви”, – сказано у документі, який станом на 1 вересня 2024 року зібрав понад 386 підписів.

Згідно з заявою керівника ДЕСС, цей крок допоможе уникнути заборони парафій та відбирання приміщень храмів УПЦ.

“Ваше Блаженство, просимо не залишати нас сам на сам у цій складній ситуації. Всі ми молимося Богу за збереження нашої Церкви, але потрібні й конкретні дії для її захисту. З любовʼю у Христі вірні чада Української православної церкви”, – підсумовують автори звернення.

Нагадаємо, що у Верховній Раді України 20 серпня ухвалили законопроєкт, відомий у народі як “закон про заборону московського патріархату”. Народні обранці створили законодавчу базу для припинення діяльності на території України релігійних організацій, пов’язаних з Росією, яка вже понад 2,5 роки веде проти України повномасштабну агресивну війну.