США збільшать допомогу у відновленні української енергосистеми у відповідь на терористичні атаки росії

17:22

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Сполучені Штати Америки збільшать допомогу Україні у відновленні пошкоджених об’єктів енергетичної системи у відповідь на чергову терористичну атаку росії на цивільну енергетичну інфраструктуру.
Про це йдеться в спеціальній заяві (http://surl.li/favuvf) президента США Джо Байдена, опублікованій на сайті Білого дому.
💬«Жахлива атака призвела до загибелі українських мирних жителів і була спрямована на понад два десятки критичних енергетичних об’єктів. Я рішуче засуджую продовження війни росії проти України та її намагання занурити український народ у темряву. Скажу чітко: росія ніколи не досягне успіху в Україні, а дух українського народу ніколи не буде зламаний», – йдеться в заяві президента США.
Зокрема США обіцяють збільшити поставки енергетичного обладнання для ремонтів енергетичних об’єктів і підвищення стійкості енергосистеми.
💬«Ми вдячні Сполученим Штатам за допомогу і підтримку, яку вони надають для захисту української енергетичної системи і її відновлення. Підтримка США важлива для якомога скорішого відновлення зруйнованих росією об’єктів і забезпечення стабільного електропостачання для споживачів. Наші енергетики роблять усе можливе, щоб у найкоротші терміни стабілізувати ситуацію і уникнути необхідності відключень споживачів», – зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко.