З вересня 2025-го Міносвіти зобов’яже учнів-переселенців відвідувати місцеві школи — Лісовий

22:19

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Міністерство освіти та науки України з 1 вересня 2025 року зобовʼяже відвідувати місцеві школи учнів, які є внутрішніми переселенцями (ВПО).

Про це на під час на конференції “Серпнева 2024” розповів глава Міносвіти Оксен Лісовий, передає Громадське.

Міністр освіти зазначив, що цього року учні з-поміж ВПО ще можуть продовжувати навчатися онлайн. Водночас відомство закликає батьків свідомо до цього поставитися.

“Ще рік онлайну (йдеться про навчання — ред.) — це доволі важко. Ті освітні втрати, які дитина несе через цю несвідому позицію за умови, якщо є можливість навчатись офлайн, вони будуть дорого коштувати і особистості, і всій родині, і всій нашій країні”, — пояснив Лісовий.

Він закликав батьків розглядати будь-які можливості, де їхні діти можуть безпечно навчатися очно. І повідомив, що вже з 1 вересня 2025 року Міносвіти буде “достатньо жорстко вимагати повного виходу всіх дітей за місцем перебування”.

Згідно з постановою уряду, новий навчальний рік у загальній середній школі розпочнеться з понеділка, 2 вересня, та триватиме до 30 червня 2025 року.

Раніше прем’єр Денис Шмигаль інформував, що до кінця 2024 року в Україні мають повернутися до безпечного офлайн-навчання 300 тисяч школярів і наявність укриттів у школах є головною передумовою для цього.

У Міносвіти повідомляли, що наразі дистанційно навчаються близько 600 тисяч українських дітей. 400 тисяч дітей навчаються за кордоном онлайн в українських школах.