“Здорове серце — основне”: у Миколаєві розпочалася спартакіада серед літніх людей

21:09

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

У Миколаєві 27 серпня розпочалася спартакіада “Разом до перемоги”. Протягом чотирьох днів 90 спортсменів віком від 60 років змагатимуться у семи видах спорту. У 2024 році захід організували вп’яте.

Про змагання  Суспільному розповів директор міського територіального центру соціального обслуговування та організатор спартакіади Сергій Бондаренко.

Завдання фізично не складні, проте вимагають уважності та скоординованості. Чоловік зазначає, естафета “Веселі старти” є першим етапом спартакіади.

У змаганні взяли участь 40 спортсменів — це підопічні міських територіальних центрів соціального захисту. Команди поділили за Інгульським, Корабельним, Заводським та Центральним районами.

Спартакіада включає стрільбу з пневматичної гвинтівки, шахи, шашки, настільний теніс, дартс. Організатор додає, також ввели новий вид спорту — аерохокей.

Спортсмени виконують різні завдання, серед рухливих — пасування м’яча з оббіганням команди та катання м’яча між конусами палицею. А також статичні: закидання м’ячиків до циліндрів або баскетбольного кошика.

Спартакіаду започаткували у 2018 році, у 2022-2023 роках змагання не організовували. Захід триватиме до 30 серпня 2024 року, повідомляє організатор Сергій Бондаренко.