“Переважно це побутові травми”: миколаївські хірурги здійснюють унікальні операції

18:25

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

У Миколаєві хірурги відділення пластичної та реконструктивної хірургії міської лікарні №4 з початку 2024 року здійснили 26 операцій з приживлення фрагментів кінцівок. Під час оперативного втручання використовують нове обладнання, придбане за гроші міського бюджету.

Про це повідомили у Миколаївській міській раді.

“Від початку року хірурги здійснили 26 успішних операцій з реплантації пацієнтам ампутованих сегментів кисті. Переважно це побутові травми, внаслідок необережної роботи з різними приладами”, — йдеться у повідомленні.

Завідувач відділення пластичної та реконструктивної хірургії Андрій Потапенко розповів про специфіку операцій.

“При такій операції зшиваються судини, сухожилля, пошкоджені нерви, м’язи, з’єднуються кістки та в подальшому відновлюється кровообіг. Операції виконуються з використанням мікроскопа, який придбали минулого року за кошти міського бюджету”, — пояснює лікар.

“На кінцевий результат оперативного втручання впливають не лише досвід та вміння лікаря, а й вчасно і правильно надана домедична допомога та дотримання правил транспортування ампутованого сегмента”.

“Спеціалісти відділення мають досвід з реплантації пальців, кисті і навіть два випадки успішного приживлення стопи. Один з них був описаний у міжнародному спеціалізованому виданні як унікальна операція”, — повідомили у відомстві.