Зеленський звернувся до народу у День незалежності

11:17

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Президент України Володимир Зеленський у День незалежності заявив, що українцям не будуть диктувати червоні лінії з Кремля. Про це він сказав у своєму зверненні, яке записав з Сумської області за декілька кілометрів від кордону з РФ.

“913 днів тому, зокрема, й через Сумщину Росія пішла на нас війною. Порушила не лише суверенні кордони, а й межі жорстокості та здорового глузду. Безмежно прагнучи одного: знищити нас. Натомість сьогодні ми відзначаємо 33-й День незалежності України. А те, що ніс на нашу землю ворог, тепер вернулося в його дім. І той, хто хотів перетворити наші землі на буферну зону, має думати, аби його країна не стала буферною федерацією”, – зазначив президент.

Він наголосив, що ворог повинен знати, що в кожну точку РФ, яка є джерелом небезпеки для життя держави й людей, рано чи пізно прилетить українська відповідь.

“За всіх наших людей, які воліли б ніколи в житті не знати назв цих проклятих місць: “Саваслейка”, “Оленья”, “Енгельс”. Але, на жаль, українці їх знають. А тому й наш ворог знатиме, що таке відплата по-українськи”, – сказав Зеленський.

Президент підкреслив, що Росія не буде диктувати українцям свої червоні лінії, оскільки Україна сама обирає свій шлях.

“Вицвілі очі їхнього начальника сприймають весь світ сірою зоною. Та ми не дамо перетворити на сіру зону землі, де по праву має бути синьо-жовтий прапор. Не буде хворий дід із Червоної площі, який постійно погрожує всім червоною кнопкою, диктувати нам якісь свої червоні лінії. Як жити, яким шляхом іти і який вибір робити, будуть для себе визначати лише Україна й українці. Бо так працює незалежність”, – заявив Зеленський.