Привітання зі святом

10:08

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Щирі вітання з Днем Незалежності України!

В умовах повномасштабної війни з російськими злочинцями, які чинять геноцид проти нашого народу, українська мова стала символом національної єдності, маркером ідентичності, духом незламності і боротьби.

Стрімкі процеси дерусифікації та деколонізації засвідчують наші прагнення розірвати з тоталітарним минулим, зміцнити ідентичність, стати успішними серед націй світу. Соціологічні дослідження свідчать: переважна більшість громадян України називають українську рідною, вільно спілкуються нею на роботі і вдома. Це – рекордний показник в новітній історії країни, одна з найкращих сторінок сучасності.

Рідне місто-герой Миколаїв, звитягою та незламністю якого захоплюється весь світ, буві залишиться прикладом для інших. Ми зміцнюємо обороноздатність держави, дбаємо про батьків і дітей, відновлюємо житло, лікарні та школи, захищаємо свої права, утверджуємо цінності.Приємно чути державну мову на вулицях і в транспорті, у крамницях та серед перехожих. Україна, рідна мова, національна культура починається з нас. Дух свободи, єдності, відваги та боротьби, з якими подолаємо найважчі випробування в новітній історії, наближає омріяну перемогу України.

Миколаїв – місто героїв. Україна – держава героїв. З Днем Незалежності, Україно! Героям слава!

Тарас Кремінь,

Уповноважений із захисту державної мови