Контролюють правила стоянки авто у місті: як працюють інспектори з паркування у Миколаєві

20:09

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

У Миколаєві з 29 липня 2024 року працюють інспектори з паркування. Їхня робота — контролювати дотримання правил дорожнього руху та паркування авто. Порушників за це штрафують від 340 до 680 гривень.

Про це  Суспільному розповів начальник відділу безпеки дорожнього руху і паркування Миколаївської міської ради Олександр Кастерін.

За його словами, станом на 20 серпня було виписано 485 повідомлень про порушення правил стоянки.

“Сума штрафу може бути від 340 до 680 гривень. Але протягом 10 днів діє пільговий період, під час якого водій-порушник може сплатити 50 відсотків, і це буде вважатися сплатою штрафу”, — зазначає він.

За словами начальника відділу безпеки, інспектори працюють за встановленим маршрутом та за затвердженою процедурою виписують штрафи порушникам правил дорожнього руху.

“За допомогою гаджета, на який встановлено застосунок, він документує це правопорушення, визначає статтю адміністративного кодексу, яку водій порушив та оформлює це повідомлення в електронному форматі”, — пояснює Олександр Кастерін.

Повідомлення друкують і залишають на лобовому склі автівки порушника. Інспектори встановлюють власника машини та виписують повідомлення про адміністративний штраф.

Старший інспектор патрульної поліції Віктор Кірєєв каже, водії часто нехтують правилами дорожнього руху та, зокрема нормами паркування.

“Порушення, звичайно, є, вони будуть, і ми намагаємося побороти цю проблему. Найбільше порушників саме з паркування у нас у центрі міста, а також біля ринків, де великий наплив транспорту та людей. Водії нехтують правилами дорожнього руху та паркуються так, як їм зручніше”, — пояснює Кірєєв.

Начальник відділу безпеки дорожнього руху Олександр Кастерін додав, інспектори часто обмежуються попередженням водіїв про порушення перед тим як виписувати штраф. Адже неправильним паркування вважається після п’яти хвилин стоянки.

Також він зазначив, що ефективність роботи інспекторів буде зрозуміла з часом, втім певні позитивні результати вже спостерігають.