На Миколаївщині чоловік кинув гранату в машину поліцейських

20:50

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

У Баштанському районі Миколаївської області поліцейські, патрулюючи територію, побачили легковик без увімкнених габаритних вогнів та без номерних знаків. На вимогу зупинити авто задля перевірки, водій прискорився. Під час переслідування один з пасажирів кинув вибухівку в транспорт правоохоронців.

Про це 19 серпня повідомили у Головному управлінні Національної полоіції Миколаївщини.

Подія трапилась у ніч з 15 на 16 серпня на території Софіївської громади. Патрульні помітили легковий автомобіль без увімкнених габаритних вогнів та без номерних знаків. На вимогу поліцейських зупинити авто задля перевірки, водій легковика почав їхати швидше.

“Під час переслідування автомобіля правопорушників один із його пасажирів кинув із вікна вибухівку в службовий транспорт правоохоронців”, — розповіли у поліції.

Через вибух бокове скло й колеса службового авто були пошкоджені. Крім того, на кузові були численні сліди від уламків, додали у пресслужбі.

Під час огляду місця події правоохоронці зафіксували вирву на дорозі, уламки від ручної гранати та важіль до неї.

Автомобіль підозрюваних знайшли у господарському приміщенні в одному з сіл. Згодом розшукали й учасників події, додали в поліції.

“З пояснень 24-річного фігуранта поліцейським стало відомо, що вибуховий пристрій він кинув у авто правоохоронців нібито через страх за товариша, водія авто, нести відповідальність за керування легковиком у стані сп’яніння”.

Станом на 19 серпня затриманому оголосили підозру у “Посяганні на життя правоохоронців”. Санкція статті передбачає ув’язнення на строк до 15 років або на довічне. Наразі чоловіка тримають під вартою без можливості внесення застави. Розслідування триває.