У Миколаєві відбудеться безкоштовний показ фільму “20 днів у Маріуполі”

13:11

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

23 серпняу миколаївці матимуть змогу безкоштовно переглянути фільм відомого режисера Мстислава Чернова – «20 днів у Маріуполі». Показ стрічки, що здобула перший для України “Оскар”, відбудеться у бібліотеці ім.М.Кропивницького. Початок о 17:00.

«20 днів у Маріуполі» – це документальна розповідь про оборону від російських окупантів Маріуполя у лютому-березні 2022 року.

Члени команди Associated Press стали останніми міжнародними журналістами в оточеному місті. Вони продовжили роботу в облозі та зафіксували кадри, що пізніше стали визначальними образами війни: смерті дітей, масові поховання, розбитий пологовий будинок та інші жахи російських злочинів.

Стрічка – свідчення незламності українського духу та жорстокості війни.

У 2024 році фільм «20 днів у Маріуполі» отримав “Оскара” у номінації «Найкращий повнометражний документальний фільм».

Це вже другий фільм, який покажуть в бібліотеці у межах Кіноклубного фестивалю українського кіно, організованого українським кінодистриб’ютором, кінокомпанією Артхаус Трафік у межах проєкту «Кіноклуб – Всеукраїнська мережа» за підтримки Українського культурного фонду та Посольства королівства Нідерландів в Україні.

Миколаївців запрошують до бібліотеки, яка знаходиться за адресою: вул. Марка Кропивницького (колишня Потьомкінська), 143-А.

Вхід вільний!