“Козацькі розваги”: у Миколаєві влаштували розважальний захід для дітей

22:50

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

У Миколаєві 15 серпня влаштували захід з розвагами для дітей, присвячений козацькій тематиці. Свято організувала Миколаївська козацька спортивна школа разом з благодійною організацією “Щедрик” з метою подарувати дітям гарні емоції та виховати в них патріотизм.

Кореспонденти Суспільного відвідали захід та поспілкувалися з організаторами й відвідувачами.

“Наша місія — це (залучити — ред.) якомога більше дітей, щоб діти могли розважитись, насолодитись, поспілкуватись, долучитися до історії козацтва, дізнатися, хто такі козаки”, — каже представниця благодійного фонду “Щедрик” Єлизавета.

За словами керівника Миколаївської козацької школи Сергія Щербакова, мета заходу — патріотичне виховання молоді. Відвідувачів ознайомили з історією козацтва та вчили азів багатоборства.

“Підняття наших звичаїв, традицій, бойових звичаїв, бойових традицій, ідентифікація себе як козака, українця”.

“Сьогодні в нас в програмі буде козацький музей, де діти ознайомлюються зі зброєю, з чайкою, з козацькими звичаями. Потім в нас будуть спортивні змагання та ігри, а також козацька бойова руханка, тобто гопак”, — розповідає Сергій.

Навчати гостей мистецтва козацького бою допомагав учень Сергія Віталій. Хлопець демонстрував учасникам володіння козацькою зброєю та піказував “новобранцям”, як правильно користуватись різноманітним знаряддям. Крім того, дітей навчали натягувати лук.

“В козацькі часи, хто зміг натягнути лук, того можна вважати дорослим, та брати на полювання”, — розповів дітям Сергій.

Кожен відвідувач зміг випробувати свою силу, а також навчитися простих маневрів з шаблею, батогом, сокирою та з іншою козацькою зброєю. Проте, зауважує Сергій, хлопцям до бою ще зарано.

“Спершу треба добре розігріти м’язи гопаком, а вже після цього змагатись хто сильніший та витриваліший”, — говорить чоловік.

“Козацьке” свято відвідали 16 дітей.