Нейроарт “Релакс”: емоціональна гра з підсвідомістю

15:18

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

15 серпня у Центральній міській бібліотеці ім.М. Кропивницького для панянок простору “Вільна” Культурно-мистецька асоціація “Арт-спокуса” вирішила вкотре організувати емоційний майстер-клас з нейроарту “Релакс”. Тренером на занятті була миколаївська художниця – графік Оксана Давидова.

“Сьогодні відбувся справжній арт-релакс. Ми займалися нейроартом, аби трансформувати нашу свідомість у графічні малюнки. Ви не маєте навичок малювання? У мистецтві нейроарту вони і не потрібні. Ми малювали емоціями! Аби розпочати творчу частину роботу,  запропонували присутнім панянкам зануритися у свої емоції. Кожна сконцетрувалася на своїх негативних відчуттях, хвилюваннях і переживаннях. Після цього, за допомогою чорного маркеру, учасниці графічно виплеснули свої підсвідомі страхи на папір, – каже керівниця “Арт-спокуси” Валентина Кривцова. – Другим етапом стало створення спонтанних нейрографічних ліній, які б не повторювались на кожній ділянці графічного малюнку”.


Кольорове забарвлення створених ділянок також дуже важливе. Кожна з учасниць обрала декілька кольорів, які б яскраво відображали їхній емоційний стан. Таким чином відбувається внутрішня розмова зі своєю підсвідомістю. Усі негативні установки завдяки нейроарту  ніби переписуються у позитивні відчуття за допомогою графічних ліній, маркерів та кольорових олівців.

Те, що вважалося страшним і проблемним, що так  турбувало та заважало у повсякденні – перетворилося на яскраву гру.


Після закінчення майстер-класу було багато різних емоцій: щасливий сміх, полегшення, замислення та навіть сльози (кожна з панянок побачила свою проблему наочно у малюнку і спробувала знацти вихід для її вирішення). На зворотній стороні учасниці вирішили зробити дописи: “я вільна”, “не боюся”, “я сильна”, “незалежна”…