Мапа «нових» вулиць у Миколаєві 

14:08

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Створили візуалізацію перейменованих вулиць міста в рамках процесу деколонізації. Це 153 вулиці, провулки, узвози й сквери, які отримали нові назви. Повідомляє у фб Департамент позитиву.
Власне, 152 нових топоніми, що затверджені розпорядженням начальника Миколаївської обласної військової адміністрації № 273-р від 26.01.2024. Та 1 новий топонім – вул. Маріупольська, яку перейменували рішенням Миколаївської міської ради №13/16 від 28.07.2022.
Жовтим кольором позначили «деколонізовані» назви, синім – ті, що були перейменовані у відповідністю з українським правописом.
Внаслідок цих змін замість російських імперських та радянських назв на мапі Миколаєва з’явилися топоніми на честь: українських державних і політичних діячів, артистів Театру корифеїв, представників «Розстріляного Відродження» й інших яскравих героїв вітчизняного культурно-мистецького руху, а також в пам’ять загиблих військових у російсько-українській війні. Значна частина нових назв увічнюють пам’ять видатних мешканців міста і регіону.
Мапа створена в межах проєкту «Деколонізація Миколаєва: аналіз нових топонімічних назв у публічному просторі», який реалізує Платформа MY ART у партнерстві з Агенція розвитку Миколаєва за підтримки Heinrich-Böll-Stiftung Ukraine
Возможно, это изображение карта и текст