Україна до останнього приховувала від Заходу плани щодо Курщини – ЗМІ

10:01

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Україна тримала у таємниці від Заходу плани щодо свого вторгнення в Росію, поки її війська не завдали удару. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерело у західній розвідці.

Західні союзники не знали подробиць наступу України на Курську область, поки він не був у розпалі. Саме наземне вторгнення було здійснене 6 серпня.

Інформація надходила через російських офіційних осіб, російських військових блогерів, а також через повідомлення в соціальних мережах, мало з яких можна перевірити незалежно. Українці офіційо робили поодинокі заяви без конкретики.

Речниця Білого дому Карін Жан-П’єр заявила, що США попросять Україну дізнатися більше щодо її стратегічних цілей та задумів. Отже, на той момент Україна вже надала США частину інформацію.

Союзники України по НАТО переважно не висловлювали оцінку атаки, за винятком того, що Європейська комісія заявила минулого тижня, що Україна має “законне право” діяти на російській території.

Україна зацікавлена ​​в тому, щоб відображати свої дії під Курськом – і прийняття рішень в інших місцях на полі бою – як незалежні. Президент Володимир Путін стверджував у понеділок, що атака була “західною”. Путін і його союзники давно прагнули зобразити підтримку України як маріонеткову. Західні країни кажуть, що, хоч і надають підтримку, Україна веде війну самостійно.