“Це відверта брехня”: міністр енергетики Галущенко заперечив інформацію про аварію на Південноукраїнській АЕС

19:12

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Міністр енергетики України Герман Галущенко вважає, що інформація про аварію на Південноукраїнській АЕС є маніпуляцією, зокрема зауваживши, що її поширювали російські телеграм-канали. Раніше повідомлялося, що на станції згоріли силові трансформатори.

Про це Герман Галущенко розповів  під час робочого візиту до Миколаєва.

“Почнімо по початку. Вийшла інформація про те, що на Південноукраїнській станції сталася аварія. Ця інформація вийшла у вівторок. Вона вийшла в Росії, в російських телеграмах. Далі вона нашими експертами була трансформована в Україну, що на Південноукраїнській станції сталася аварія і згоріло три силових трансформатори”, — говорить Галущенко.

Міністр енергетики України Герман Галущенко зазначає, що є міжнародна класифікація, що таке аварія на АЕС.

Чорнобильська аварія — це аварія на атомній станції. Та подія експлуатаційна, яка сталася, навіть по шкалі від одного до семи не потрапляє на один, на найменшу подію. Вона позначається як нуль, яка не потрапила в подію взагалі.

Зі слів Галущенка, інформація про аварію на Південноукраїнській АЕС через проблеми з трансформатором — це маніпуляція.

“Про те, що згоріли силові трансформатори, — це відверта брехня. Фахівці розуміють: якщо згоріли силові трансформатори на станціях, то станція не зможе видавати електроенергію. Навіщо ця брехня була поширена, це питання до компетентних органів, які будуть із цим розбиратися”, — говорить Герман Галущенко.

Також міністр енергетики додає, що таких експлуатаційних подій в енергосистемі України відбувається дуже багато.

На жаль, це техніка, вона ламається, таке буває.