“Справжні хижаки з природними інстинктами”: у Миколаївському зоопарку відзначають Всесвітній день лева

20:23

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Сьогодні, 10 серпня, прайд великих котячих у Миколаївському зоопарку відзначає Всесвітній день лева. Серед них: батьки Ланк і Лола та їхні діти Кім та Кора.

Про це повідомляє Миколаївський зоопарк загальнодержавного значення.

За весь час у зоопарку народилися понад 144 левенят. Обліковують новонароджених тварин з сімейства котячих з 1974 року, додають у пресслужбі закладу.

“У нашому зоопарку мешкає цілий левиний прайд. Головою є самець на ім’я Ланк та його подруга Лола, яким нещодавно виповнилося по вісім років. Поступили до нашого зоопарку як подарунок від приватної особи з Києва у 2016 році. Це справжні хижаки з природними інстинктами”, — кажуть працівники зоопарку.

Разом з батьками в одному вольєрі мешкають їхні діти Кім та Кора, які народилися 24 листопада 2021 року. Живуть леви у просторому вольєрі, запевняють у зоопарку.

“Експозиція має цікаві декорації, що нагадують природний ландшафт африканської пустелі, що дуже зручно для тварин та цікаво для спостереження відвідувачів. Ці рідкісні кішки у нас не просто утримуються, а ще й успішно розмножуються”, — йдеться у повідомленні.

У пресслужбі зоопарку зауважили, попри те, що тварин виховували з місячного віку люди, леви не стали “плюшевими іграшками”. Побачити їх можна в експозиційному комплексі “Острів звірів”.