WP підрахувало, скільки Росії потрібно часу, щоб відбити Курщину

11:39

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Успішна операція ЗСУ на російській території має психологічну цінність для Києва, піднімаючи моральний дух українських військових і цивільних. Водночас вона показала російського диктатора Володимира Путіна та його військових як немічних і неефективних. Про це у п’ятницю, 9 серпня, пише The Washington Post.

Видання зазначає, що раптовий прорив ЗСУ – найсерйозніший виклик для Путіна з часів повстання “вагнерівців”. Успіхи Києва підіймають моральний дух українських військ і мирних жителів, але при цьому сильно б’ють по репутації російської влади і військових. Підкреслюється, що якщо російські війська будуть наступати з тією ж швидкістю, що і на інших напрямках, їм знадобиться рік, щоб відбити втрачені території в Курській області.

Ба більше, як вказує видання, збройні сили України зайняли вже понад 20 прикордонних російських сіл і частково щонайменше одне місто, а тепер просуваються до Курської АЕС. У статті наголошується, що в українських бригад буде час окопатися на укріплених позиціях, що потенційно дасть Києву потужний козир у разі майбутнього припинення вогню або мирних переговорів.

“Українські сили явно просунулися досить далеко в Курській області, але скільки території вони контролюють або мають намір контролювати, залишається невідомим”, – сказав старший науковий співробітник Фонду Карнегі за міжнародний мир Майкл Кофман.