Нічні вибухи у Курську: росіяни повідомляють про збиття українських ракет і загострення на кордоні

11:24

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

У ніч на 7 серпня в місті Курчатов Курської області росії пролунали гучні вибухи. Місцева влада стверджує, що ці звуки були через збиття українських ракет.

Виконувач обов’язків губернатора Курської області Олексій Смирнов повідомив, що після 23:00 протиповітряна оборона збила дві ракети над регіоном, а вже о 01:15 було зафіксовано збиття ще двох.

“Шановні куряни! Протягом останньої доби наш регіон героїчно протистоїть атакам українських нацистів. Усі екстрені служби переведені на посилений режим роботи. У зв’язку з ситуацією в прикордонних районах області медичні установи поповнюють запаси донорської крові. З 10:00 її можна здати в Курському обласному клінічному центрі переливання крові та на мобільній станції, яка працюватиме на Червоній площі обласного центру”, – заявив Смирнов.

Також місцеві жителі повідомили про сильні вибухи, через які пошкодило вікна у деяких будинках. Відео з камер спостереження зафіксували моменти вибухів. Важливо зазначити, що місто Курчатов розташоване поблизу Курської атомної електростанції.

Попри запевнення місцевої влади про збиття ракет, у регіоні з’являються повідомлення про бойові дії в прикордонних районах. За даними російських Z-пабліків, українські війська зайняли щонайменше чотири селища в Курській області, а з прикордонного міста Суджа почалася евакуація держустанов.

Інститут вивчення війни (ISW) також повідомляє про активні бойові дії в прикордонних районах Курської області, зокрема в Суджанському та Коренєвському районах. Версії місцевої влади та міноборони рф щодо цих подій суперечать одна одній.

Російські джерела стверджують, що українські військові проникли в Курську область, нібито атакуючи позиції поблизу Ніколаєво-Даріно і Олешня. У відповідь російські військові нібито знищили 16 українських бронемашин і завдали ударів по українських позиціях у Сумській області.

Попри тривожну ситуацію у регіоні, про евакуацію громадян влада не заявляла і місцеві мешканці намагаються виїхати самостійно.