Справу про розкрадання 12,3 мільйона гривень на Південноукраїнській АЕС скеровано до суду — НАБУ

18:50

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерували до суду справу за обвинуваченням чотирьох людей. Слідство підозрює їх у привласненні грошей при закупівлі системи кондиціювання на Південноукраїнську АЕС Миколаївської області.

Про це шостого серпня 2024 року повідомляє пресслужба НАБУ.

За даними слідства, начальник управління виробничо-технічної комплектації відокремленого підрозділу (ВП) “Південноукраїнської АЕС” упродовж 2011-2012 років сприяв перемозі двох фірм у торгах із закупівлі систем промислового кондиціонування, які проводила атомна електростанція.

У липні 2021 року посадовцю повідомили про підозру за статтею “Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”.

Під час слідства також встановили причетність ще двох людей — фінансового директора одного з підприємств, який забезпечував фінансування схеми, та керівника двох компаній, який сприяв завищенню вартості поставленого на АЕС обладнання.

Як повідомляють в Антикорупційному бюро, збитків державі завдали на понад 12,3 мільйона гривень.

12 серпня 2022 року ще двом затриманим посадовцям повідомили про підозру.

Їм загрожує до дванадцяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

У липні 2023 року слідчі завершили досудове розслідування.